Ådalsbruk Musikkforening, på folkemunne kalt Bruksmusikken, er et bygdekorps fra Løten kommune i Hedmark. Vi betrakter oss, i likhet med Løiten Aquaviten, som stolte kulturrepresentanter for bygda vår!

  

Hedmark- og Opplandsmesterskapet 2014

 

Musikkforeningen ble grunnlagt i 1870, og er dermed et av landets eldste janitsjarkorps. Korpset har sitt utspring som bedriftskorps for Aadals Brug Jernstøberi og mekaniske verksted. Medlemmene hadde øvelser i arbeidstida, og støperiet betalte instrumenter og dirigentlønn. Disse godene ble det imidlertid slutt på, etter at støperiet brant ned i 1928.Hedmark- og Opplandsmesterskapet 2017


Bruksmusikken teller i dag i overkant av 50 aktive medlemmer i alderen 16-63 år. Vi er en gjeng glade amatører som har en visjon om å være et av landets fremste janitsjarkorps, og vi vil holde et stabilt godt nivå både musikalsk, sosialt og organisatorisk. I tillegg til å arrangere egne konserter, deltar vi på ulike kulturarrangementer lokalt, regionalt og nasjonalt. Dette innebærer en aktiv tilværelse med konkurranser, konserter og treff med andre amatørkorps og skolekorps. Deltakelsen i NM Janitsjar i Trondheim er for oss ett av årets høydepunkt! Der har vi deltatt i mange år, og vi spiller nå i 1. divisjon. 


Staskveld i Løten april 2016, der vi mottok Kulturprisen for 2015. 


I 2015 fikk vi Løten kommunes kulturpris, og det er vi veldig stolte av. I begrunnelsen fra juryen står det blant annet at: "Ådalsbruk Musikkforening er et bunnsolid amatørkorps fra 1870 og er en engasjerende, inkluderende og overbevisende ambassadør for Løtens kulturliv. Musikkforeningen avholder ulike konserter og spiller på oppdrag. Dugnadsarbeid finansierer deres dyktige og inspirerende dirigent, men også deltakelse i blant annet NM i janitsjar, der de i 2015 fikk 3. plass i 2. divisjon. Ådalsbruk er rangert best i Hedmark de senere årene og vant i fjor Otta-cup for korps."


Spilleoppdrag i anledning at Løten møtte Vålerenga i første runde i cupen 2016

Fra sesongen 2012/2013 har Christian S. Tenfjord vært vår faste dirigent. 

En god Bruksmusiker er en positiv, høylytt, engasjert og inkluderende person som fokuserer på de rette tingene til rett tid, tar ansvar for seg sjøl og andre og gjør jobben sin for å få et godt resultat både musikalsk og sosialt. Iallfall mener vi det sjøl! Stikk innom, så får du se!