Da er vi vel hjemme igjen og har landet litt etter helgens begivenheter.

Torsdag kveld var de fleste på plass i Trondheim, og vi hadde siste øvelse på Strinda videregående skole. Fredag morgen møttes vi på hotellet for de siste forberedelsene før konkurransen kl 18:57. Det ble en lang dag for spente Bruksmusikere!

Vi har en fantastisk dirigent i Christian Tenfjord. Takket være han følte vi oss godt forberedt og klare da vi gikk på scenen i Olavshallen, og kanskje viktigst av alt så fikk han oss til å føle at vi fortjente å være der.

Da vi kom ut på scenen ble vi glade av å se mange mennesker i salen. Olavshallen er stor, så den var langt fra full, men vi vil tro det var flere til stede enn vi har på en vanlig konsert likevel! Det var gøy – tusen takk til alle dere som kom og hørte på!

Etter fremføringen vår var de fleste i korpset fornøyde. Vi syntes vi hadde spilt en god konsert i en god sal, og at vi fikk til mye av det vi hadde øvd på. Det var mange følelser i sving mens vi ventet på den obligatoriske fotograferingen i Olavshallen: Glad, rørt, lettet, tom – og alt på en gang. Det blir gjerne sånn når man har jobbet mot et mål i lang tid.Det var også morsomt å se fremføringen vår i opptak på TV2 Sumo i ettertid, det er ikke hverdagskost for en amatørmusikant fra Hedmark å bli filmet såpass nærgående under konsert! 

Lørdagen ble brukt til å kose oss i Trondheim by og høre på andre korps. Spesielt prøver vi å få hørt andre lokale korps – fint å heie på hverandre. Hedmark og Oppland hadde 19 korps i aksjon i alle divisjoner med unntak av elite denne helga, det synes vi er strålende! Se resultater for alle lokale korps her: NMF Hedmark og Oppland

Lørdag kveld var vi samlet til middag og etterpå var det klart for premieutdeling og fest. Mye spenning før premieutdelingen, vi konkurrerte mot mange gode korps, og vi var slett ikke sikre på å beholde plassen vår. Men det ble etterhvert klart at vi ikke bare beholdt plassen i 1. divisjon, men også gjorde det med god margin. Og enhver som har vært på fest med Bruksmusikken kan vel tenke seg hvordan resten av kvelden forløp J. Overlykkelige bruksmusikere fester ikke roligere enn ellers. Tusen takk for alle lykkeønskninger, gratulasjoner og støtte vi har fått, det setter vi stor pris på. Vi gleder oss allerede til NM 2018! 

En ekstra gratulasjon til korpset vi deler dirigent med, Kolbu Janitsjarkorps. De spilte utrolig bra, kom på 2. plass i samme divisjon som oss og rykket dermed rett opp i elitedivisjonen igjen! Det står det respekt av. 

Fullstendig resultatliste her: Resultatliste NM Janitsjar 2017

Nå ser vi fremover mot våren, maidager og regionstevne på Tynset. NM er et stort mål for oss, men vi er et korps som har det veldig artig sammen også resten av året og stort sett uansett hva vi finner på!